Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yer Fıstıklı Burma Kadayıfı

 
                                                YER FISTIKLI BURMA KADAYIFI
MALZEMELER
 
250 gram tereyağ
Yarım kg Osmaniye fıstığı
Yufka  
Yufka hamurunun malzemeleri 
2 yumurta        
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 su bardağı baklavalık un
250 gr nişasta(yufkaları açmak için)
Şerbeti için
 3 bardak şeker
3,5 bardak su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp içine yumurtaları sütü,sıvı yağı,sirkeyi,tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım üzerini nemli bezle kapatalım.yarım saat dinlendirelim.5 tane bezeyi nişastayla açıp ince bir yufka açalım.Rondoda doğranmış fıstıkların içine tümden serrpilir.Oklavayla sarılıp iki ucundan bükülür ve oklava çıkarılır.Bor cam içine dizilir ve 250 gram eritilmiş tereyağını da baklavanın üzerine gezdirip 190 derece üzerinde pembeleşinceye kadar pişirilir.ayrı bir tencerede hazırlanan şerbeti ,şerbet sıcak tatlı soğuk olacak şekilde üzerine dökülür.1 gün dinlendikten sonra yenilir.soğuk servis yapılır.püf nokta tatlı soğuk şerbet sıcak.Afiyet olsun…